About
Playlists
Sign up
1

POSVET: Sanjaj svoje mesto

Thursday, September 1, 2022 17:00 - 18:00
Add to calendar
Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana, Slovenia
Join
OverviewBadges

POSVET: Sanjaj svoje mesto

Thursday, September 1, 2022 17:00 - 18:00
Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana, Slovenia
Join

Content

Obeležujem Evropsko leto mladih, v okviru katerega Javni Zavod Mladi Zmaji z veseljem naznanjajo snovanje in gradnjo osrednjega mladinskega centra v Palači Cukrarna. Že leta 2016 se je v okviru javne razprave o Strategiji za mlade 2016-2025 rodila zamisel o oblikovanju osrednjega mladinskega centra znotraj Mreže mladinskih centrov Ljubljana. Mestna občina Ljubljana je sprejela odločitev, da bo ta prostor v Palači Cukrarna, ki je stanovanjski del nekdanje tovarne sladkorja. Objekt obsega približno 2.000 m2 površine, razporejene v 4 etaže. Prenova stavbe se bo začela 2022 in končala konec 2023.
S tem namenom v sodelovanju z Zavodom TiPovej! organiziramo posvete na temo osrednjega mladinskega centra, kjer bodo v ključni vlogi mladi, njihove želje, interesi, potrebe in ideje, kako oplemenititi PROSTOR, VSEBINE in SKUPNOST osrednjega mladinskega centra v Ljubljani.
  1. PRVI posvet "Cuker na cuker palača - palača Cukrarna" je potekal v soboto, 23. aprila ob 14.30.
  2. DRUGI posvet "Sanjaj svoje mesto" bo potekal v četrtek, 1. septembra ob 17h.
Posvet je del celodnevnega dogodka Mestnega Inkubatorja v Ljubljani, kjer bomo izmenjali poglede, ideje, potrebe in razmisleke o tem, kako oblikovati program in skupnost, kjer lahko mladi uresničujejo svoje ideje, živijo skupnost in sanjajo ter soustvarjajo svoje mesto. S tem namenom nas bo tudi zanimalo:
  • »Kako izgleda običajen dan v Mestnem Inkubatorju?
  • Katere spremembe nastajajo/rastejo?
  • S kom sodelujejo člani Mestnega Inkubatorja?
  • Kaj nas najbolj pritegne, da sodelujemo/smo del skupnosti Mestnega Inkubatorja?

Resources

Get activity badge

Sooblikovalec Osrednjega MC-ja v Ljubljani - Palača Cukrarna Get this badge

Prejemnik_ica te značke je bodisi (1) osebno sodeloval_a na posvetu na temo osrednjega mladinskega centra v Palači Cukrarna bodisi je (2) svoje razmišjanje in ideje prispeval_a naknadno preko aktivnosti na platformi Ljubljana mesto učenja.
S tem je pomembno prispeval_a k oplemenitenju in sooblikovanju vizije osrednjega mladinskega centra v Palači Cukrrana na 4 glavnih področjih: PROSTOR, MESTO, SKUPNOST in PROGRAM/VSEBINE.
You have to finish 1 task to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Sodeluj na posvetu in/ali individualno prispevaj svoje ideje na 9 ključnih vprašanj preko spletnega orodja Padlet, ki ga najdeš tukaj. Kot "dokaz" o sodelovanju z nami deli sliko in/ali posnetek zaslona svojega prispevka. Ne potrebuješ predložiti odgovore na vseh 9 vprašanj, izberi tistega, ki te je najbol pritegnil.
Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Te zanima več? Bi rad postal del skupnosti in se pridružil procesu ustvarjanja že od samega začetka? Pusti nam svoj kontakt in se pridruži družini "cukrastih" vizionarjev ...

Location

Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana, Slovenia
Civic engagement
Added to playlist (0)
Time to complete: 1 hour
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists