About
Playlists
Sign up
Uvod v mladinsko informiranje

Uvod v mladinsko informiranje

Osvojena značka je lahko vaš prvi korak na poti do kariere mladinskega informatorja ali mladinskega delavca ali pa dokaz o vašem dodatnem izobraževanju s tega področja. Značka potrjuje vaše novo pridobljeno znanje in kompetence s področja mladinskega informiranja in jo lahko navedete tudi ob prijavi na delovna mesta s področja mladinskega informiranja ali mladinskega dela in je še posebej zaželena pri prijavi na delovna mesta v organizacijah članicah mreže L’MIT.

You have to finish 1 task to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Izberite pravilni odgovor:

1.S kakšnim namenom je bila ustanovljena Ljubljanska mreža info točk-L’MIT?

A Z namenom pridobivanja značk s področja mladinskega informiranja. 
B Z namenom preverjanja splošne razgledanosti vseh mladih med 15. in 29. letom, ki bivajo, se izobražujejo, delajo ali se zadržujejo na območju Mestne občine Ljubljana ter mladinskih organizacij in organizacije za mlade, ki prav tako delujejo na omenjenem področju.
C Z namenom informiranja mladih med 15. in 29. letom, ki bivajo, se izobražujejo, delajo ali se zadržujejo na območju Mestne občine Ljubljana ter mladinskih organizacij in organizacije za mlade, ki prav tako delujejo na omenjenem področju. 
D Z namenom organiziranja zabav za mlade med 15. in 29. letom, ki bivajo, se izobražujejo, delajo ali se zadržujejo na območju Mestne občine Ljubljana ter mladinske organizacije in organizacije za mlade, ki prav tako delujejo na omenjenem področju. 

2. Mladi so tekom odraščanja soočeni s številnimi odločitvami, ki pomembno vplivajo na njihova življenja, zato je ključno, da jim omogočimo enakopraven dostop do kakovostnih in brezplačnih informacij. Te namreč mladim omogočajo:

A da prepoznajo svoje pravice in na podlagi le teh sprejemajo odgovorne odločitve ter aktivno participirajo v družbenih, ekonomskih in političnih dimenzijah družbe.
B da nikoli ne zamudijo nobene pomembne zabave
C da prepoznajo svoje pravice in se na podlagi le teh izogibajo svoji dolžnosti
D da drugi namesto njih sprejmejo pomembne odločitve, ki jim olajšajo participirajo v družbenih, ekonomskih in političnih dimenzijah družbe.

3. Mladinsko informiranje je osrednja naloga mladinskega dela, ki vključuje mnoge aktivnosti kot so informiranje, svetovanje, vodenje in usposabljanje, mreženje in povezovanje s specializiranimi ponudniki storitev. Kakšni so naši cilji? (Več možnih odgovorov)

A zagotoviti zanesljive, pravilne in razumljive informacije;
B zagotoviti dostop do različnih virov informacij;
C omogočiti pregled nad različnimi možnostmi znotraj vseh relevantnih tem;
D pomagati mladim, da med množico informacij prepoznajo prave zase;
E zagotoviti, da se mladi zavejo vseh pravic in storitev, ki so jim dostopne in v uporabo ter tudi, da spoznajo, na kakšen način lahko do njih dostopajo;
F nuditi podporo pri ocenjevanju pridobljenih informacij in pri prepoznavanju kakovostnih informacij;
G nuditi različne kanale za komunikacijo in dialog z namenom direktne podpore mladim pri njihovem iskanju informacij in novega znanja;
H prispevati k medijski in informacijski pismenosti mladih ter pri njih spodbujati kritično mišljenje;
I mladim pomagati pri povečanju števila sledilcev na njihovih osebnih profilih na družbenih omrežjih.

4. Kakšna je kratica European Youth Information and Counselling Agency, ki je bila leta 1986 ustanovljena z namenom informiranja in svetovanja mladim?

A CARYICA
B DANYICA
C ERYICA
D MARYICA

Login and start quest
Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Odgovorite na spodnja vprašanja:

1. Katere organizacije so članice mreže L'MIT in s čim se ukvarjajo?
2. Kaj je Evropska listina o informiranju mladih?
3. Katera so tri načela Evropske listine o informiranju mladih?
Login and start quest

Activity

Uvod v mladinsko informiranje
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists