About
Playlists
Sign up
1

V LJUBLJANI IMAŠ PRIJATELJA

Join
OverviewBadges

V LJUBLJANI IMAŠ PRIJATELJA

Join

Content

Seznanite se z osnovnimi informacijami o dogajanju za mlade v Ljubljani in si prislužite značko. Osvojena značka je lahko vaš prvi korak do novega znanja in kompetenc, ki vam lahko koristijo v nadaljnjem izobraževanju in karierni poti. Opravljena aktivnost vam omogoča pregled nad različnimi informacijami in možnostmi za mlade v Ljubljani. Prepoznali boste pravo priložnost zase, ki vam je lahko všečna, zanimiva, potrebna in dostopna.

Najpomembnejše informacije, ki odražajo kakovost pestre ponudbe in življenja mladih v Ljubljani, so naslednje:

1. Pod okriljem Mestne občine Ljubljana, Oddelkom za kulturo, deluje Urad za mladino, ki skrbi za nemoten potek aktivnosti na področju dela z mladimi, spodbuja aktivnosti in možnosti za mlade, ki jih ponujajo javni zavodi in mladinske nevladne organizacije. Med drugim spodbuja izvajanje programov in projektov nevladnih organizacij s področja mladinske dejavnosti:

• z zagotavljanjem možnosti za brezplačno uporabo prostorov za delovanje organizacij,
• z vsakoletnim javnim razpisom za sofinanciranje projektov in programov za mlade,
• podporo mreženju akterjev na področju mladinske dejavnosti.

2. Informiranje mladih preko portala L'mit – L'mit je kratica za portal Ljubljanska mreža info točk, ki združuje neprofitne organizacije s področja informiranja mladih. Osnovno vodilo mreže je kakovostno in sprotno informiranje mladih med 15. in 29. letom, ki živijo, se šolajo ali delajo na področju Mestne občine Ljubljana. L'mit omogoča enakovreden dostop do informacij vsem mladim, mladinskim organizacijam ter organizacijam za mlade.

3. Seznam mladinskih organizacij in organizacij za mlade – Preveri seznam mladinskih organizacij in organizacij za mlade ter njihove aktivnosti. Kakšna zagotovo ustreza vašim željam in potrebam.

4. V Ljubljani deluje Mreža mladinskih centrov - Mrežo tvori 17 mladinskih centrov, in sicer štirje četrtni mladinski centri (Bežigrad, Šiška, Zalog, Črnuče) skupaj z mobilnim mladinskim centrom Ljuba in Drago, ki delujejo v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji ter osem mladinskih centrov, ki jih upravljajo nevladne organizacije: Mladinski center Vič (Zavod Nefiks), Mladinski center Legebitra (društvo Legebitra), Skupaj v skupnosti (zavod MISSS), MC Ulca (Zavod Bob), Mladinska postaja Moste (društvo Sezam), SMC Kodeljevo, SMC Rakovnik in MC Bob (Zavod Bob). Člani mreže so še centri CONA, ki so del skupnostnih programov za mlade ter Mladinsko središče Vič.

5. Javni zavod Mladi zmaji – center za kakovostno preživljanje prostega časa. Mladi zmaji delujejo v štirih četrtnih skupnostih kjer imajo svojo zmajevsko bazo: v Šiški kjer se mladi lahko družijo in ustvarjajo, v Zalogu, ki je znan tudi kot Čamac, za tem v Črnučah kjer poleg zanimivega tedenskega programa za mlade, mladi ustvarjajo tudi radijski program na frekvencah radia Eter ter zmajevski prostori za Bežigradom v pisanih prostorih naselja BS3. Poleg fizičnih prostorov imajo Mladi zmaji tudi mladinski center na kolesih – avtobus predelan v mobilni mladinski center, ki so ga poimenovali Ljuba in Drago. Ljuba in Drago s svojo prisotnostjo na terenu popestri mnoge dogodke za mlade v Ljubljani. Od nedavnega pa v Kašlju stoji tudi Borc, odslužen avtobus, ki deluje kot skupnostni center za mlade, ki želijo svoj prosti čas preživeti v dobri družbi, koristno in poučno. Ekipa mladih zmajev pa je z uličnim delom prisotna na mnogih igriščih in lokacijah kjer izvajajo različne delavnice in številne druge aktivnosti namenjene mladim.


Resources

Get activity badge

V LJUBLJANI IMAŠ PRIJATELJA Get this badge

Prejemnik te značke je:
- obiskal spletno stran Mreže mladinskih centrov in raziskal kateri mladinski center mu je najbližje;
- obiskal spletno stran L'mit in se prijavil na novice za mlade;
- ugotovil na kateri točki v mestu se najraje zadržuje.


You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: self-approved
Obišči spletno stran Mreže mladinskih centrov in napiši, kateri je najbližje tvojemu domu in kateri je najbližji tvoji šoli.
Task no.2
Evidence verified by: self-approved
Obišči spletno stran Lmit.org in se prijavi na novice za mlade (če želiš, pa tudi na novice za mladinske organizacije).
Task no.3
Evidence verified by: one activity organiser
Pošlji fotografijo tiste točke v mestu, kjer se najraje zadržuješ.

Skills

ESCO
#evaluate information
ESCO
#information categorisation
Civic engagement
Added to playlist (0)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

Urad za mladino Mestne občine Ljubljana
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists