About
Playlists
Sign up
1

1. Tvegaj

Join
OverviewBadges

1. Tvegaj

Join

Content

Ideja, s katero se poigravaš, je lahko prvi korak k uresničitvi tvojih sanj. Naslednji korak je, da se nehaš poigravati in začneš migati. Razviti idejo bo pomenilo preskočiti ovire in izpeljati zamišljeno. Začeti pa moraš pri sebi in
ugotoviti, katere mišice imaš in katerih pač ne.

Spodaj lahko najdeš nekaj navdiha od drugih idealistov, kako so našli sebe in svojo smer.

"Nekaj časa me je žrlo predvsem to, da nisem zaključil študija, saj sem od začetka ciljal na uspešno akademsko kariero. Govoril sem si: “Moram biti uspešen na faksu,” ampak moram, ni isto kot hočem. Ni bilo iskreno. Nisem vedel, česa si zares želim. Prijavljal sem se na vse izpite, padale so desetke. Moral sem jih imeti. Na drugi strani pa sem soustvarjal revijo Kolaps in razmišljal o podjetništvu. Bil sem v konfliktu s samim seboj. Vedel sem, da če se ne bom predal izključno eni ambiciji stoodstotno, bom zamudil pravi trenutek samouresničitve. Odločil sem se. Naenkrat nisem več potreboval formalne izobrazbe in znebil sem se pritiskov okolja, ki priznava zgolj ustaljeno, formalno karierno pot. Počutil sem se povsem suvereno in samostojno, z znanjem in sposobnostmi,
ki jih imam in sem se jih zavedal. Študij je postal le še ena ovira na moji poti samouresničitve. Nisem šel več na fakulteto. Soustanovil sem internetno podjetje Parsek, ki danes zaposluje več kot 60 strokovnjakov in posluje v 5 državah. Še vedno pa imam stike s profesorji, povabljen sem na predavanja, kjer študentom govorim prav to - da je svoboda najpomembnejša." Andrej Nabergoj o tem, kako izbrati smer.

"Na tekmi pride do izraza, kdo je pravi tekmovalec. Težko, je razložiti, zakaj je tako. A saj je podobno tudi v življenju, recimo v šoli, ko moraš v določenem trenutku pokazati svoje znanje. Nekaterim v takšnih trenutkih pade blokada in četudi znajo, nič ne spravijo iz sebe, pet minut za tem pa vse vejo. To so trenutki, ki jih je potrebno prebroditi, premleti. Jaz nikoli nisem delal s psihologi, le samega sebe sem tako dobro poznal, se znal “pospraviti v škatlice”, da sem lahko funkcioniral. Vsak posameznik pa ima svojo formulo. Kako se motivirati, kako se skoncentrirati na štartu,
da lahko eksplodiraš ter poženeš, tako kot je v tistem trenutku najlažje in najboljše. Jaz sem bil motiviran, če je bilo vreme jasno, mrzlo, proga ledena in čim težje postavljena. Če so bili vsi ti parametri dani, sem že bil prepričan, da bo dan dober." Bojan Križaj o tem, kako najti sebe.

Sedaj si oglejmo vprašanja, ki jih moramo nasloviti v tem koraku.
Uporabi priloženo predlogo, da zapišeš svoje ideje:




Resources

  • Predloga 1. Tvegaj

Get activity badge

IZVAJALEC Get this badge

Značka "Izvajalec" predstavlja dokaz o drznem zasledovanju sanj prejemnika. Ta značka označuje ključni prvi korak v spreminjanju trajajoče ideje v oprijemljivo resničnost. Z drznim sanjarjenjem je prejemnik pokazal pogum za vstop na preoblikovalno pot. Značka priznava prehod iz preprostega razmišljanja v proaktivno sodelovanje.

Poudarki dosežkov:

  1. Zagon sanj: Prejemnik je pogumno sprejel svoje sanje in jih priznal kot začetni skok k uresničitvi.
  2. Naravnost k dejanjem: Preseganje zgolj razmišljanja, prejemnik je pokazal zavezanost, da preneha z igranjem in se aktivno loti dela za dosego svojih ciljev.
  3. Premagovanje ovir: Razvoj sanj vključuje premagovanje izzivov in ovir. Prejemnik je pokazal vzdržljivost in odločnost v obrazu težav.
  4. Vizionarska spretnost: Uresničevanje vizije zahteva introspekcijo. Prejemnik je prepoznal tako svoje obstoječe moči kot območja za razvoj, postavljajoč temelje za celovit pristop.
  5. Vodenje s tveganjem: Tveganje prepoznavamo kot prvi ključ za odklepanje vrat do lastnih sanj. Prejemnikova pripravljenost sprejeti negotovosti ga postavlja v položaj vodje, ki si drzne tvegati.

Ta značka služi kot oprijemljiv opomnik o brezstrahovitem zasledovanju sanj prejemnika. Simbolizira preoblikovalno moč sanj in proaktivne korake, sprejete za njihovo spremembo v pomenljive dosežke.
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Deli z nami sken ali fotografijo tvoje predloge "1. Tvegaj".
Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists