About
Playlists
Sign up
1

2. Vedi, kaj hočeš

Join
OverviewBadges

2. Vedi, kaj hočeš

Join

Content

Preden se katapultiraš na Mars, bi bilo dobro vedeti, ali je to sploh dobra ideja. Razumi bistvo svoje ideje: primi jo v roke in jo pošteno pretipaj. Je ideja ali samo misel, pripomba ali želja? Je konkretna, razumljiva ali samo okrogla? In pravzaprav, zakaj rineš ravno v to smer?




Preberi in pridobi nekaj navdiha iz spodnjih namigov:

"Poskušajte se vprašati, kaj vam v življenju res veliko pomeni, npr. kaj bi radi bili čez 50 let. Ali bo zamisel, ki jo imate v glavi, kamenček na vaši poti do željenega cilja? Zgodi se, da naletimo na številne ovire: zamisel ni takoj izvedljiva; primanjkuje nam primernih virov (osebnih ali iz okolja); zgodi se, da so ovire iz okolja previsoke; obupamo lahko tudi nad sistemom, v katerem živimo (npr. šola ali kakšen šolski predmet), ker ne vidimo smisla oz. povezave z našimi idejami, željami, cilji ... Če vidite daleč naprej in verjamete v sliko, ki jo vidite v prihodnosti, boste imeli dovolj energije, da prebrodite vse prepreke." Dušica Boben o tem, kako pogledati v daljavo.

"Denar je le sredstvo za uresničevanje vizij. Če ni strasti, če ni predanosti, se med desetimi hitro loči tistega, ki je predan svoji ideji, od ostalih, ki so v poslu samo zaradi denarja." Andrej Nabergoj o tem, kaj šteje.

Poglej si spodnje točke in nanje odgovori, da zaključiš drugi korak:




Get activity badge

OCENJEVALEC Get this badge

Značka "OCENEVALJEC" je potrdilo o prejemnikovem strateškem pristopu k svojim sanjam. Ta značka poudarja pomembnost premišljenega razmisleka pred začetkom pomembnega potovanja, podobnega izstrelitvi na Mars. Prejemnik je pokazal izredno ozaveščenost o zapletenostih okoli svojih idej, postavljajoč trden temelj za njihovo zasledovanje.

Poudarki dosežkov:

  1. Strateški pogled: Prejemnik je pokazal strateški način razmišljanja, s prepoznavanjem nujnosti temeljitega ocenjevanja izvedljivosti svoje ideje pred odločilnim dejanjem.
  2. Razumevanje bistva: Z razumevanjem bistva svoje ideje je prejemnik vztrajno analiziral koncept, razlikujoč med bežno mislijo, komentarjem, željo in konkretno idejo.
  3. Jasnost in razumevanje: Značka priznava prejemnikovo sposobnost razlikovanja med važnimi pojmi in idejami, ki so konkretni in razumljivi. Ta jasnost je ključna za učinkovito komunikacijo in izvedbo.
  4. Namenska smer: Prejemnik je artikuliral jasno razumevanje, zakaj se usmerja v določeno smer. Ta namenska smer zagotavlja, da se njegovi napori ujemajo z njegovimi celotnimi cilji.
  5. Razumevanje želje: Razumevanje lastnih želja je ključno pred začetkom poti k uresničitvi. Prejemnik je pokazal to ozaveščenost, poudarjajoč pomembnost usklajevanja dejanj s svojimi osebnimi ambicijami.

Ta značka služi kot simbol prejemnikovega predanega strateškega razmišljanja in celovitega razumevanja njegovih idej. Predstavlja ključni korak ocenjevanja izvedljivosti in jasnosti lastnih ambicij, preden se poda na preoblikovalno pot uresničevanja.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Deli svoje odgovore na vprašanja na sliki. Lahko jih napišeš, prikažeš v sliki ali miselnem vzorcu.



Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists