About
Playlists
Sign up
1

3. Spoznaj možnosti

Join
OverviewBadges

3. Spoznaj možnosti

Join

Content

Do cilja peljejo različne poti, praviloma nobena ni brezmadežna. Vzemi si čas in podvomi v vsako. Potrudi se in najdi čimveč možnih potekov. Tudi nemogočih. Preigraj jih v domišljiji in jih oceni na podlagi svojega položaja. Ošvrkni jih v luči želja, ki jih želiš izpolniti.




Preberi in pridobi nekaj navdiha iz spodnjih namigov:

"Preveč odraslih poznam, ki so svoje občutke podredili razumu in se ne znajo več poslušati, ne slišijo ne srca ne telesa, kljub temu, da jih ta na neusklajeno življenje opozarja z različnimi boleznimi. Tudi sama sem to počela, a sedaj se ponovno učim tistega, kar sem v mladosti že znala. Morda je težava v tem, da ne znamo najti ravnovesja med razumom in srcem, ali da uporabljamo razum tudi tam, kjer bi bilo srce bolj učinkovito. Ne pustite se zavesti. Verjemite v notranji glas, v občutke (ne jih zamenjati s čustvi), ki jih imate. Razvijajte svoj razum, a ne zanemarjajte
intuicije. Cenzorji v glavi velikokrat preprečijo rojstvo odlične zamisli ali prave odločitve. Poskušajte ujeti misel, ki se vam prva porodi. Če je občutek, ki jo spremlja, dober, se je držite in verjemite vanjo, tudi če vam razum (in včasih tudi drugi okrog vas) pravi drugače." Dušica Boben o srcu in razumu.

"Mladi se radi pritožijo, da smo “starejši” (karkoli že to pomeni - ko sem bil srednješolec, so se mi vsi
ljudje nad 30. letom zdeli starci) najresnejša ovira pri uresničevanju njihovih vizij. Bilo bi nesmiselno, če bi zanikali obstoj t. i. “medgeneracijskega prepada”, leta pač prinesejo tudi razlike v pogledu na svet. Zato se ne kaže čuditi, če starejši počasneje, z več previdnosti in omahljivosti sprejemamo različne mladostniške ideje, kot se njihovim avtorjem zdi primerno. Za končni preboj je odločilno samo to, ali je ideja ustrezno predstavljena in analizirana, kajti
potem običajno padejo vsi zadržki - pamet se stara dosti počasneje kot sistem predsodkov! Zato bi bilo bolj noro kot zanikanje “prepada” samo to, da ga ne bi znali prestopiti in tako izkoristiti prednosti, ki jih ponuja povezovanje različnosti. Znameniti francoski rek "Če bi mladost znala in starost zmogla …” lahko potem vržemo v smeti: skupaj znamo in zmoremo. Če le hočemo, se razume." Jože Andrej Čibej o prodornosti.

Za zaključek tretjega koraka, si poglejmo naslednje ključne točke:




Get activity badge

RAZISKOVALEC Get this badge

Značka "Raziskovalec" je potrdilo o prejemnikovi pustolovski naravi in strateškem razmišljanju pri navigaciji kompleksnega terena svojih sanj. Ta značka priznava pomen raziskovanja raznolikih poti in razumevanja, da pot k uresničitvi redko poteka brez ovir.

Poudarki dosežkov:

  1. Pustolovsko raziskovanje: Prejemnik je pokazal pustolovski pristop z zavedanjem, da različne poti vodijo do cilja, vsaka pa prinaša edinstvene izzive in priložnosti.
  2. Strateško vpraševanje: Z zavestnim vprašanjem in ocenjevanjem vsake poti je prejemnik prikazal strateško preučevanje izvedljivosti in potenciala različnih poti uresničitve.
  3. Prizadevno odkrivanje: Značka priznava prejemnikovo predanost prizadevanju za odkrivanje čim več možnih realizacij. To prizadevno raziskovanje sega celo do na videz nemogočih poti.
  4. Domišljijska igra: Prejemnik se je vključil v domišljijsko igro, izvajanje različnih priložnosti v svoji glavi. Ta ustvarjalna vaja omogoča globlje razumevanje vsake poti in njenih potencialnih izidov.
  5. Ocena v kontekstu: Vsaka pot je bila ocenjena glede na trenutni položaj prejemnika, zagotavljajoč realno oceno izzivov in možnosti z njegovega edinstvenega zornega kota.
  6. Analiza želja: Značka poudarja prejemnikovo sposobnost razpletenja vsake možnosti v luči želja, ki jih želi izpolniti. Ta analiza, osredotočena na želje, zagotavlja usklajenost z osebnimi ambicijami.

Ta značka služi kot simbol prejemnikove predanosti strateškemu raziskovanju, sprejemanju izzivov in aktivnemu iskanju različnih poti za dosego svojih sanj. Predstavlja ključni korak na preoblikovalni poti k uresničevanju lastnih ambicij.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Deli svoje misli in odgovore na vsak vidik, omenjen na sliki:



Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists