About
Playlists
Sign up
1

4. Naštudiraj igrišče

Join
OverviewBadges

4. Naštudiraj igrišče

Join

Content

Vsak podvig je hud bav-bav, dokler ga ne razdeliš na kratke koščke. Začni secirati svojo pot. Jo opazovati. Na papirju so napake poceni, zato potuj brez zavor. Preštej postaje, stopnice ali otoke, ki jih moraš doseči. Zasluti morske pse, opazi dobre vile. Kaj so nasveti starih mačkov? Knjižnice? Interneta?


Preberi in pridobi nekaj navdiha iz spodnjih namigov:

"Načeloma nikoli nisem gledal tekmovalcev, ki so imeli štartne številke pred menoj. Ogledal sem si štart tistega tik pred menoj, takoj za njim sem skočil v štartno hišico in pogledal njegovo smučanje tistih par vrat, ki se jih je videlo. Najraje pa bi na vsaki tekmi imel številko 1. Tako bi bil vedno neobremenjen. Vedno sem si natančno ogledal progo, v glavi sem si izdelal plan, kje so pasti, kako moram odvoziti. To, da progo 100% naštudiraš, je samo po sebi umevno. Na začetku kariere, ko sem imel višje štartne številke in ko je bila proga ob mojem nastopu že precej zdelana, takrat smo imeli ljudi ob progi, ki so nam javili, kje je proga kritična. No, v takih primerih bežijo misli - ali ti je točno povedal, kje je ta luknja; te že nekaj skrbi, če čakaš in si v defenzivi in če nisi več v situaciji, da bi lahko kot tekmovalec dal vse od sebe. To so že moteči faktorji." - Bojan Križaj o tem, kako naštudirati progo.

"Odkar imam v Londonu svojo trgovino, imam več stika z neposrednimi kupci, skratka s tistimi, ki nosijo moj nakit. Da sem odprla svojo trgovino, je bilo ključnega pomena, saj sem ugotovila razliko med tem, kaj kupujejo trgovci, ki so kupovali za trgovine, in kaj kupujejo posamezni končni potrošniki. Seveda se je za marsikateri kos, ki ga trgovci ne bi kupili, izkazalo, da ga posameznik v moji trgovini kupi. Toda kolekcija mora biti kompleksna. V kolekciji imam kose, ki se ne prodajajo najbolje, vendar so pomembni, ker razložijo kolekcijo ali pa so najbolj fotogenični in so pomembni za fotografiranje, torej za promocijo v modnih revijah. So inspirativni! Hkrati sem ugotovila, da obstajajo kupci tudi za te izredne kose, ki so nekaj posebnega, res pa je, da je takšnih kupcev malo. Začela sem delati tudi nakit za moške. Za to kolekcijo sem potrebovala veliko pogovorov z moškimi, z mojimi prijatelji, o tem, kaj bi nosili, kaj jim je všeč. Pogovor s kupci je pomemben tudi za to, da povedo, kako nosijo nakit, ali so problemi pri zapenjanju, kaj jim je in kaj jim ni všeč. Nakit je zelo oseben in mora imeti namen! Fino je uvajati novitete, a hkrati moraš obdržati v liniji nekaj, kar je tipično tvoje, kar je prepoznavno." Lara Bohinc o tem, kako vedeti.

Sedaj si oglejmo spodnja vprašanja, da vidimo, kaj bi morali upoštevati. Ta vprašanja vam bodo pomagala pri dokončanju koraka 4 in vas približala uresničitvi vašega sanjarjenja.




Get activity badge

ANALITIK Get this badge

Znčka "ANALITIK" je pričevanje o analitičnih sposobnostih prejemnika in strategičnem pristopu pri premagovanju kompleksnosti njegovih sanj. Ta značka priznava pomen temeljite analize, podobno kot razčlenjevanje in proučevanje igrišča lastnih prizadevanj.

Poudarki dosežka:

  1. Analitično razčlenjevanje: Prejemnik je pokazal analitične veščine z razbijanjem svojega prizadevanja na obvladljive koščke, kar mu omogoča globlje razumevanje njegovih zapletenosti.
  2. Opazovalna prefinjenost: Z natančnim opazovanjem svoje poti je prejemnik pokazal ostre opazovalne sposobnosti, identificiral subtilnosti, ki bi lahko vplivale na njegovo pot.
  3. Neomejeno raziskovanje: Značka priznava pogum prejemnika za raziskovanje brez omejitev na papirju, spodbuja kreativno in neomejeno raziskovanje možnosti.
  4. Strateško štetje: Prejemnik je štel postaje, stopnice ali otoke, ki jih mora doseči, poudarjajoč premišljen pristop k potovanju.
  5. Izzivi in priložnosti: Značka priznava prejemnikovo sposobnost zaznavanja izzivov in opazovanja priložnosti, kar kaže na celovito poznavanje krajine njegovega prizadevanja.
  6. Modrost starih mačk: Prejemnik se je posvetoval z izkušenimi posamezniki ali zunanimi viri, kot so knjižnice in internet, kar kaže na zavezanost izkoriščanju skupinske modrosti.

Ta značka služi kot simbol prejemnikovih analitičnih sposobnosti, strateškega razmišljanja in celovitega razumevanja zapletenosti njegovega prizadevanja. Predstavlja ključni korak v preoblikovalnem potovanju k uresničevanju lastnih ambicij.


Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Deli svoje misli in odgovore na vsak vidik, omenjen na sliki:



Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists