About
Playlists
Sign up
1

5. Preštej svojo vojsko

Join
OverviewBadges

5. Preštej svojo vojsko

Join

Content

Malenkosti rešujejo stvar. Začni preštevati stvari, organizme in pojme, ki te podpirajo v tvoji stvari. Denar je pomemben, še bolj prijatelji tvoje ideje. Razmisli, koga ali kaj potrebuješ ob sebi. Odloči se, kaj lahko storiš ti in kaj je modreje prepustiti drugim.




Poglej, kaj drugi pravijo o prijateljih in skupnosti ter o njihovem odnosu do uresničevanja sanj:

"Košarka me je naučila predvsem to, da v življenju obstajajo igre, kjer sam težko kaj dosežeš. Samo koordinirana akcija peterice, sodelovanje brez fige v žepu, inteligentna in strastna igra pripeljejo do koša. Zato je pomembno, da v življenju znamo za zastavljene cilje navduševati tudi naše poklicne sopotnike. Delo v ekipi se pojavlja na mnogih področjih, ljudi, ki bi imeli res smisel zanj, pa ni prav veliko. Pogosto se soočimo s solisti, ki čarajo kar po svoje, in tekma je izgubljena." - Uršula Cetinski o moči skupine.

"Moralna podpora prihaja od najbližjih in iz baze ljudi, ki jim je všeč moje delo in mi dajajo povratne informacije, mi povedo, kaj si zares mislijo. Pomembna je tudi podpora od kolegov oblikovalcev, da si izmenjavamo informacije, da si tudi povemo, kdo ni plačal, itd. Smo konkurenca in hkrati drug drugemu ustvarjamo prostor za delo in biznis. Drug drugemu smo tudi merilo, da lahko pri sebi naredimo selekcijo. Pomembne so institucije, ki nudijo raznovrstne informacije, tudi o kupcih nenazadnje, pomembni so agenti, seminarji, tečaji. Potrebovala sem kar nekaj let, da sem ugotovila, kje so informacije in kako se do njih pride, kako se spoznava trg, in za konec - dobri naročniki imajo dobre in zanimive naloge. Predvsem pa so moji samostojni projekti glavni biznis moje firme, in ne linija nakita, namenjena trgovinam. Proizvodnjo in prodajo vodijo moji sodelavci, vse pa oblikujem sama in načrtujem samostojne projekte." - Lara Bohinc o prijateljih.

Poglejmo smernice in preverimo, kako se te nanašajo na tvojo idejo in njeno uresničitev. Naredi zapiske za vsako točko:




Get activity badge

STROKOVNJAK ZA UČINKOVITOST Get this badge

Značka "STROKOVNJAK ZA UČINKOVITOST" je dokaz zahtevne pozornosti do podrobnosti in strateškega pristopa preoblikovanja temeljev sanj prejemnika. Ta značka poudarja priznanje, da uspeh vsakega prizadevanja leži v premišljenem premisleku in naštevanju podpornih elementov.

Poudarki dosežka:

  1. Strateško Naštevanje: Prejemnik je pokazal strateško razmišljanje s sistematičnim naštevanjem različnih elementov, ki prispevajo k uspehu njegovega cilja, bodisi konkretnih bodisi konceptualnih.
  2. Celostna Podpora: Zavedanje, da uspeh ni odvisen samo od finančnih virov, značka priznava poudarek prejemnika na pomembnosti zaveznikov in podpornih konceptov za krepitev njegove ideje.
  3. Finančna Previdnost: Ob priznanju pomembnosti denarja značka priznava prejemnikovo preudarnost pri ugotavljanju, da moč idejinih prijateljev pogosto presega finančne vidike.
  4. Sodelovalno Odločanje: Prejemnik je pokazal sposobnost razmisleka o tem, kaj ali kdo je ključno imeti ob svoji strani. To vključuje premišljen postopek odločanja o nalogah, ki jih je mogoče obvladovati samostojno, in tistih, ki bi jih bilo bolje prepustiti drugim.

Ta značka služi kot simbol prejemnikovega celovitega pristopa k gradnji močnega podpornega sistema za njegovo idejo. Simbolizira razumevanje, da je uspeh skupinsko prizadevanje, ki zahteva preudarno ravnotežje med finančnimi vidiki in močjo zavezništev. Predstavlja ključni korak v preoblikovalni poti k uresničevanju lastnih teženj.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Deli svoje misli in odgovore na vsak vidik, omenjen na sliki:



Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists