About
Playlists
Sign up
1

6. Vzemi svet v svoje roke

Join
OverviewBadges

6. Vzemi svet v svoje roke

Join

Content

Kaj gre lahko narobe, če imaš dobro idejo? Pojdi do konca in si upaj izpeljati zamišljeno. Veliko bo skušnjav, nekaj bo udarcev, toda izpeljati načrt bo svojevrsten učitek. Probleme rešuj, priložnosti izkoristi. Ko te zmede, se popravi. Ko padeš, se postavi.


Bistvo ni v tem, da si glavna faca na svetu. Finta je v tem, da greš vsak dan malo naprej v svoji smeri. In da se pri tem čim bolj zabavaš.




Preberi spodnje zgodbe za dodatno inspiracijo:

"Potrebovala je štiri leta, da se je ujela v poslu. Prvo leto je bilo najlažje, tretje leto je bilo najteže. Lara Bohinc ima lastno trgovino v Londonu in ugled v svetovnem poslu nakita. Blagovno znamko Lara Bohinc 107 je v svet lansirala pred sedmimi leti, ko je ustanovila lastno podjetje, v katerem danes zaposluje delavce. Pravi, da so njeni največji dosežki odprtje lastne trgovine v Londonu in oblikovanje za priznane znamke, kot so Cartier, Shiseido in Gucci. Predvsem pa je dosežek to, da lahko živi od lastnega dela, saj to ni bilo samoumevno. Lara Bohinc (1972) je danes oblikovalka nakita in lastnica podjetja v Veliki Britaniji." Lara Bohinc in pomembnost pravih informacij.

"Zbrali so se zaradi glasbe in poskušali sprostiti kreativno energijo in potencial. Kmalu so vedeli, da so zelo homogena skupina in da jim glasba veliko nudi. Verjetno je bil tudi to razlog, da se je zadeva razširila izven kleti, kjer so imeli prve vaje. Ime so si sposodili pri Hermannu Hesseju, vendar ne zato, da bi širili določene ideje ali prepričanja. Ravno nasprotno. Ponujajo lastne zgodbe, izkušnje, domišljijo in razplamtevajo čustva. Siddharta (1995) je danes glasbena super skupina." Siddharta, glasbena skupina in pozitivno razmišljanje ter gledanje celotne slike.

Resources

Get activity badge

DOKONČEVALEC Get this badge

Značka "DOKONČEVALEC" je potrdilo o pogumnem izvedbenem koraku prejemnika in njegovi neomajni predanosti uresničevanju lastne vizije. Ta značka simbolizira ključni korak pri preoblikovanju konceptualne ideje v oprijemljivo resničnost. Prejemnik je pokazal pogum, da gre do konca, se sooča s skušnjavami in premaguje ovire v zasledovanju svojih ciljev.

Poudarki dosežka:

  1. Vizionarska izvedba: Prejemnik je pogumno izvedel svojo dobro idejo, kar kaže na predanost prenosu konceptualnih vizij v praktične dosežke.
  2. Učenje skozi dejanja: Značka priznava, da je bila izvedba načrta edinstveno učno doživetje za prejemnika. Vsak korak je prispeval k njegovemu razvoju in razumevanju procesa.
  3. Sposobnost reševanja problemov: Prejemnik je v obraz soočanja z izzivi pokazal veščine reševanja problemov in uspešnega spopadanja z ovirami s trdnostjo ter ustvarjalnostjo.
  4. Izkoriščanje priložnosti: Značka priznava sposobnost prejemnika, da izkorišča priložnosti, ki se pojavijo med fazo izvedbe, s čimer maksimizira možnosti za uspeh.
  5. Prilagodljivost: Ko se je soočil z zmedo, je prejemnik pokazal prilagodljivost, prilagajanje strategij in pristopov za premagovanje negotovosti.
  6. Vzdržljivost in vztrajnost: Značka predstavlja prejemnikovo vzdržljivost in vztrajnost, poudarjajoč pomembnost ponovnega vstajanja po neuspehih in nadaljevanja poti.

Ta značka služi kot simbol prejemnikove predanosti, da spremeni aspiracije v resničnost s hitrim in učinkovitim izvajanjem. Pomeni preobrazbeno moč ukrepanja in učenja iz izzivov, s katerimi se srečuje na poti.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Deli svoje misli in odgovore na vsak vidik, omenjen na sliki:



Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists