About
Playlists
Sign up
1

AKTIVNOST 1: O Radiu Eter

Slovenia
Join
OverviewBadges

AKTIVNOST 1: O Radiu Eter

Slovenia
Join

Content

Namen aktivnosti “O Radiu Eter”?

Skozi prvo aktivnost naše playliste boste spoznali, kaj sploh je Radio Eter in kakšna je naša misija.

Po opravljenih nalogah in aktivnosti boste uspešno pridobili spretnosti in kompetence, povezane s sposobnostjo uporabe miselnih procesov zbiranja, konceptualizacije, analiziranja, povzemanja in ocenjevanja informacij, pridobljenih z opazovanjem, izkušnjami, razmišljanjem in sklepanjem. Srečali se boste tudi z urjenjem svoje sposobnosti ocenjevanja in uporabe različnih vrst informacij za načrtovanje dejavnosti, doseganje ciljev, reševanje težav, obravnavanje vprašanj in opravljanje zapletenih nalog na običajne in nove načine.
Na kratko … prva aktivnost naše playliste je torej namenjena vašemu urjenju miselnih spretnosti.

Kdo ali kaj pa je Radio ETER?

Sprva naj se Eter predstavi: Radio Eter je spletni, učni, neodvisni medij Mladih zmajev. Je glas mladih in pika. Mladim nudi prostor in širi glas mladih, ki imajo nekaj za povedati.

Sodelujoči ustvarjalci pripravljajo serije oddaj, posamezne oddaje ali sodelujejo zgolj enkrat. Vsebino zasnujejo, sproducirajo in distribuirajo. Eter je radio, ki posluša mlade. Je novodobni radio ali oda mladosti. V celotnem kreativnem in organizacijskem procesu mlade podpirajo in usmerjajo izkušeni mentorji. Eter je odprt za zvočno eksperimentiranje, inovativne formate, globoke razmisleke, za domišljijo ter resne in neresne debate. Deluje temeljito in odkrito.

Eter si rad domišlja, da mladim odpira nekaj drugačnega in nekaj več od tega, kar je na voljo drugod. Nekomu pomeni ustvarjalni pristan, drugemu priložnostni poskus (postanite ustvarjalec tudi vi!).

Da ne pozabim …
Playlista Radia ETER ima 8 aktivnosti, katere boste spoznavali eno za drugo, trenutno spoznavate aktivnost št. 1. Pri razmišljanju, reševanju nalog in ustvarjanju vas vabimo, da za celotno delo znotraj naše playliste odgovore zapisujete v svoj "podcast-portfolio". To je lahko navaden Wordov dokument oz. zbirka odgovorov, ki vam bo služila pri uresničitvi vaše “podcast” ideje.

Radio Eter je spletni, učni, neodvisni medij Mladih zmajev. Je glas mladih in pika - pridružite se nam tudi vi!

Radio Eter podpira Zavarovalnica Sava.


Resources

  • Radio Eter

Get activity badge

Raziskovanje medija Get this badge

Prejemnik_ica te značke se je izobrazil_a o temu:
- Kaj je Radio ETER, njegova misija, vizija in poslanstvo
- Katere vsebine Radio ETER ponuja

Prav tako je poslušal_a 1 podcast na Radiu in ga kritično ocenila (Kaj je bilo dobro, kaj bi se lahko izboljšalo) in s tem že začel_a razmišljati o samostojenemu ustvarjanju lastnih vsebin (teme, slog, …).

You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: self-approved

Poglejte si spletno stran Radia Eter in odgovorite na naslednja vprašanja:
Kaj za vas predstavlja Radio Eter?
In kako si kot mladi ustvarjalci predstavljate svoje ustvarjanje na Etru ?



Task no.2
Evidence verified by: self-approved

2. Izberite si podcast oddajo na Radiu Eter in jo poslušajte. Kaj vam je bilo všeč? Kaj vam ni bilo všeč? Kaj mislite, kako bi lahko izboljšali / še drugače izpeljali oddajo?




Location

Slovenia

Skills

ESCO
#analysing information systems
Creativity and design
Added to playlist (1)
Time to complete: 20 minutes
Share:

Organisers

Radio Eter

Used in playlists

Eter x Ti: Ustvari svoj podcast
Radio Eter
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists