About
Playlists
Sign up
1

PIKA STOP - Ustvarjalni digitalni prostori

Join
OverviewBadges

PIKA STOP - Ustvarjalni digitalni prostori

Join

Content

O APLIKACIJI PIKA STOP:
Pika STOP je mobilna aplikacija, ki deluje kot knjižica iger, dinamik in aktivnosti. Uporabniki aplikacije si lahko posamezno dinamiko označijo tudi kot priljubljeno in do nje hitreje dostopajo.

V aplikaciji je trenutno preko 400 različnih metod, ki so razdeljene v 7 različnih kategorij.

Njena vsebina je v prvi vrsti namenjena mladinskim delavcem in prostovoljcem, vendar je uporabna in razširljiva tudi na druge ciljne skupine. Metode in dinamike, ki jih vsebuje aplikacija, je možno uporabiti na področjih:
  • izobraževanja,
  • usposabljanja,
  • športa,
  • vsekakor pa na vseh področjih dela z mladimi.

Aplikacijo lahko uporabljajo tudi učitelji in profesorji v izobraževanju, trenerji in moderatorji pri raznovrstnih usposabljanjih, prav tako tudi na področju športa, kot orodje za vključevanje mladih iz ranljivih ciljnih skupin.

O APLIKACIJI YOUTHAPP:
V okviru mednarodnega projekta You(th)APP pa razvijamo novo mobilno aplikacijo, ki bo prav tako dostopna brez mobilnega omrežja in bo uporabnikom omogočala, da na enostaven način uporabijo orodja, ki jim lahko olajšajo izvedbo aktivnosti. Ker je aplikacija v razvojni fazi bomo z vami delili načrtovane funkcionalnosti in zakaj smo se odločili ravno zanje.

O ORGANIZACIJI:
Poslanstvo Zavoda Nefiks je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

O PROJEKTU USTVARJALNI DIGITALNI PROSTORI:
Namen projekta "Creative Digital Spaces" je prispevati k višji družbeni participaciji mladih z razvojem ustvarjalnih digitalnih prostorov, ki bodo delovali na treh ravneh: druženje – skupnost – pobudništvo. V teh prostorih bodo mladi krepili svoje digitalne kompetence (definirane v “Digital competence framework”) in kreativnost ter ustvarjali (umetniške) družbene pobude.

Resources

Get activity badge

PIKA STOP - Ustvarjalni digitalni prostori Get this badge

Prejemnik te značke je spoznal aplikacijo Pika STOP, ki je nastala kot sad mladinskega projekta Akademija prostovoljstva pod okriljem Zavoda Nefiks.

Njena vsebina je v prvi vrsti namenjena mladinskim delavcem in prostovoljcem, vendar je uporabna in razširljiva tudi na druge ciljne skupine, npr. izvajalce timbildingov NVO, ki jih usposabljamo v okviru Stičišča Središče, učiteljem, in vsem, ki vodijo različne skupine.

Metode in dinamike, ki jih vsebuje aplikacija, je možno uporabiti na področjih izobraževanja, usposabljanja, športa, vsekakor pa na vseh področjih dela z mladimi.

Aplikacijo lahko uporabljajo tudi učitelji in profesorji v izobraževanju, trenerji in moderatorji pri raznovrstnih usposabljanjih, prav tako tudi na področju športa, kot orodje za vključevanje mladih iz ranljivih ciljnih skupin.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Za prejem te značke imaš izbiro:
  1. Stestiraj aplikacijo Pika STOP (na svoj mobilni telefon si jo lahko naložiš tukaj) in najdi metodo, ki ti bo pri tvojem delu prišla prav ALI
  2. Podaj povratno informacijo na aplikacijo You(th)APP. Ker je aplikacija v razvojni fazi najdi predstavnika Zavoda Nefiks in prosi, da ti predstavi njene funkcionalnosti. Če se nisi udeležil_a dogodka "NextGen mladinsko delo: kakšno vlogo bo v njem igrala tehnologija?" jih lahko kontaktiraš individualno (njihove kontakte najdeš tukaj).
Civic engagement
Added to playlist (1)
Time to complete: 15 minutes
Share:

Organisers

Socialna akademija

Used in playlists

Digitalni ustvarjalni prostori: NextGen mladinsko delo in tehnologije
Socialna akademija
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists