About
Playlists
Sign up
1

AKTIVNOST 7: Spoznajmo Audacity

Dunajska c. 367, 1231 Ljubljana - Črnuče, Slovenia
Join
OverviewBadges

AKTIVNOST 7: Spoznajmo Audacity

Dunajska c. 367, 1231 Ljubljana - Črnuče, Slovenia
Join

Content


Practice makes it perfect!

Namen aktivnosti "Spoznajmo Audacity"?

V 7. aktivnosti naše playliste boste spoznali odličen in preprost program za urejanje podcastov (ki ga ustvarjalci, s pomočjo donacij, ohranjajo na voljo brezplačno - hvala Audacity masters!).
Poleg tega, da je program brezplačen, ima tudi odlično informativno stran, ki pojasne prav vsak korak na poti snemanja svojega podcasta.

Ta aktivnost vas bo tako popeljala k spoznavanju Audacitya, hkrati pa vas bo s tem pospremila tudi v ustvarjanje svoje lastne oddaje, pri čemer vas bo vodila vaša lastna struktura, ki ste jo načrtovali v Aktivnosti 6.

Znotraj te aktivnosti boste krepili kompetence načrtovanja in ustvarjanja digitalnih gradiv, učenja uporabe digitalnih orodij, kompetence kreiranja in izvedbe programov in projektov ter ustvarjanja in snemanja zvočnih gradiv.

Bodite pozorni ... za to aktivnost si lahko vzametr toliko časa, kot ga potrebujete. Morda je to 1h, 5h ali 1 teden. Sledite nalogam, ki jih morate izpolniti za pridobitev značke in beležite svoje napredek. ‘Mate to!

Dovolite si kreativnosti, originalnosti, predvsem pa igre - snemanje in sestavljanje oddaje je lahko tako igra kot umetniški izdelek.
Veliko sreče! :)

Da ne pozabim …
Playlista Radia ETER ima 8 aktivnosti, katere boste spoznavali eno za drugo, trenutno spoznavate aktivnost št. 7. Pri razmišljanju, reševanju nalog in ustvarjanju vas vabimo, da za celotno delo znotraj naše playliste odgovore zapisujete v svoj "podcast-portfolio". To je lahko navaden Wordov dokument oz. zbirka odgovorov, ki vam bo služila pri uresničitvi vaše “podcast” ideje.

Radio Eter je spletni, učni, neodvisni medij Mladih zmajev. Je glas mladih in pika - pridružite se nam tudi vi!

Radio Eter podpira Zavarovalnica Sava.


Resources

  • Radio Eter

Get activity badge

Moj prvi podcast Get this badge

Prejemnik_ca te značke je znotraj te aktivnosti uril_a svoje digitalne in tehnološke kompetence:
- spoznal_a se je z digitalnim orodjem (Audacity) in tako pridobil_a osnovno znanje in kompetence za ustvarjanje zvočnih gradiv
- uporabljal_a in preizkušal_a svoje sposobnosti glasovnega snemanja, iskanja in montaže zvočnih učinkov v celoto oddaje
- načrtoval_a in izvedel_a projekt (svojo oddajo)

You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Za začetek spoznavanja Audacitya, bo sprva potrebno, da ga namestite na svoj računalnik.
Za naslednji korak pa bo potrebno pridobiti mikrofon in slušalke - v kolikor svoje opreme nimate, nas kontaktirajte (eter@mladizmaji.si), da si lahko izposodite opremo za snemanje svojih vsebin. Pred izposojo se z opremo seznanite in opravite protokol uporabe.

In zdaj ko imate opremo in orodja - proti Audacityu!

Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Se spomnite oblikovanja in strukturiranja svoje oddaje, ki vam jo je urednica (Tadeja) potrdila v 6. aktivnosti? To je vaš načrt za snemanje in izdelovanje svoje oddaje! Svoje ideje iz prejšnje aktivnosti, kjer ste načrtovali vizijo podcast oddaje, sedaj tudi posnamete - nujno dodajte tudi jingle in glasbo v ozadju!

Glede uporabe snemalnega orodja Audacitya bo za večino vaših dilem bo zadostovala tale info stran; osnovne informacije snemanja in izvažanja svojih datotek pridobite tu (zaželjen je izvoz v mp3 obliki), tu pa so vam na voljo informacije, kako v svoje snemanje vkombinirati glasbo.
Poleg virov, ki so navedeni v opisu aktivnosti, bo nekaterim izmed vas morda lažje pogledati "beginner-tutorial".

Dovolite si kreativnosti, originalnosti, predvsem pa igre - snemanje in sestavljanje oddaje je lahko tako igra kot umetniški izdelek. V kolikor imate težave, nas kontaktirajte na eter@mladizmaji.si.
Veliko sreče! :)

Task no.3
Evidence verified by: one activity organiser
Ko svojo oddajo sestavite, preko WeTransferja pošljite končno mp3 datoteko odgovorni urednici Tadeji (tadeja@creativenomads.si), ki vam bo podala feedback, pohvale, nasvete in možne izboljšave.


Location

Dunajska c. 367, 1231 Ljubljana - Črnuče, Slovenia

Skills

ESCO
#adjust the process of creative work
ESCO
#digital competencies
ETS-TR
#Is able to create or collaborate to the creation of digital content as videos, podcasts, memes
ESCO
#audio editing program
ESCO
#adapt voice to audio
Technology and computers
Added to playlist (1)
Time to complete: 2 hours
Share:

Organisers

Radio Eter

Used in playlists

Eter x Ti: Ustvari svoj podcast
Radio Eter
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists