Lisätiedot
Soittolistat
Rekisteröidy
5

Digitalni ustvarjalni prostori: NextGen mladinsko delo in tehnologije

Liity
YleiskatsausOsaamismerkit

Digitalni ustvarjalni prostori: NextGen mladinsko delo in tehnologije

Liity

Lisätiedot

  • Kakšno vlogo imajo digitalni prostori v mladinskem delu?
  • Na kakšen način lahko implementiramo umetno inteligenco v naše delo?
  • Ali lahko digitalne tehnologije podprejo kreativnost in inovativnost v mladinskem delu?
  • Kako lahko izkoristimo digitalne transformacije organizacij za bolj vključujoče delovanje?

Če te zanimajo odgovori na ta vprašanja, je učni seznam predvajanja pred teboj pravi zate. Če si se nam pridružil na dogodku "NextGen mladinsko delo: kakšno vlogo bo v njem igrala tehnologija? si skozi okroglo mizo, delavnice in igrificirano raziskovanje digitalnih rešitev sooblikoval_a prihodnost mladinskega dela v dobi tehnološkega razvoja.

A brez skrbi, tudi, če ti ni uspelo - ti omenjeni seznam predvajanja predstavlja odlično izhodišče za samoraziskovanje in poglabljanje v temo "Digitalnih ustvarjalnih prostorov".

Omenjeni učni seznam predvajanja sestavljajo 4 aktivnosti:
  1. MLADIM in spoznavnaje celovitega sistema za spremljanje in podporo mladinskemu delu.
  2. APLIKACIJA Pika STOP in seznanjanje z mobilno aplikacijo, ki deluje kot knjižica iger, dinamik in aktivnosti.
  3. ORODJARNICA in drugi viri projekta Creative Digital Spaces (spletni priročniki in spletni tečaji).
  4. Priročnik Izobraževalni (PRE)SKOK NA SPLET, kot nalašč za vse, ki vas zanima, kako aktivirati, motivirati in obdržati skupino mladih prek spleta v daljšem časovnem obdobju.

  • VODILNA ORGANIZACIJA PROJEKTA: Socialna akademija
  • ORGANIZACIJE, KI SO PRISPEVALE ORODJA: Mreža MaMa, Zavod Nefiks, Mladinski svet Slovenije (MSS) in Socialna akademija.
  • PODPORA PREKO PLATFORME MESTO UČENJA: Zavod TiPovej!

O PROJEKTU Ustvarjalni digitalni prostori // Creative digital spaces:
Pandemija novega koronavirusa je povzročila, da so se prostori, v katerih bi se lahko mladi družili, aktivno ustvarjali in se družbeno udejstvovali, drastično skrčili, hkrati pa je razkrila tudi nepripravljenost številnih sektorjev, posebej tistih, ki temeljijo na druženju, za delovanje v digitalnem okolju.

Pet partnerskih organizacij, delujočih na področjih mladine in kulture, je v letu 2020 krčenje družabnih in ustvarjalnih prostorov močno občutilo. Skupno poslanstvo vseh petih organizacij je spodbujanje (umetniških) pobud mladih. Opažamo, da je z zaprtjem takšnih prostorov močno upadlo tudi število pobud. Tisti partnerji, ki smo svoje podporne dejavnosti prenesli v digitalno okolje nismo utrpeli tolikšne škode, kar je nakazalo potencial digitalnih prostorov.

Namen projekta Creative Digital Spaces je prispevati k višji družbeni participaciji mladih z razvojem ustvarjalnih digitalnih prostorov, ki bodo delovali na treh ravneh: druženje – skupnost – pobudništvo. V teh prostorih bodo mladi krepili svoje digitalne kompetence (definirane v DigComp) in kreativnost ter ustvarjali (umetniške) družbene pobude.

CILJI PROJEKTA so:
  1. Mladi se družijo v digitalnih prostorih in v njih uporabljajo orodja, s pomočjo katerih razvijajo ustvarjalnost, umetnost in pobudništvo.
  2. Mladi skozi procese mladinskega dela in ustvarjanja pridobivajo digitalne kompetence in kompetence za inovativnost.
  3. Skozi krepitev (digitalnega) sodelovanja med mladimi na mednarodni ravni se krepita evropska zavest in aktivno evropsko državljanstvo.
  4. Mladi s šibkim dostopom do digitalnih tehnologij in tisti s šibkim socialnim kapitalom (MZMP) izboljšajo svojo vključenost v družbo.
  5. Mladinski delavci in ostali »sopotniki mladih« pridobivajo kompetence ustvarjanja prostorov za mlade (fasilitacija, orodja, metode, odnos).
  6. Skozi medsektorsko povezovanje deležnikov se viša kakovost mladinskega dela.
  7. Sektorja kulture in mladinskega dela, ki sta v korona krizi močno prizadeta, se okrepita z uporabo digitalnih tehnologij in večanja zaposljivosti mladih na obeh področjih.

V sklopu projekta so bili razviti štirje INTELEKTUALNI REZULTATI:
  • Orodjarna (toolbox) z uporabnimi digitalnimi orodji in nasveti za mlade pobudnike in ustvarjalce.
  • Spletno izobraževanje in priročnik o vzpostavitvi ustvarjalnih digitalnih prostorov – za mladinske in kulturne delavce.
  • Spletno izobraževanje in priročnik o ustvarjanju kakovostne digitalne izkušnje coachinga/mentorstva mladim družbenim pobudnikom (pretežno 1 na 1).
  • Priročnik za lokalne skupnosti: povezovanje raznolikih deležnikov v lokalnem okolju za podporo mladinskim pobudam



Suoritettavat aktiviteetit

Suorita seuraavat toimet, ansaitse merkkejä ja näet soittolistan edistymisen päivitettynä
MLADIM - Ustvarjalni digitalni prostori
Pakollinen
10 minuuttia
Näytä koko aktiviteetti
Aktiviteetit: 4
Alkoi: 18
Soittolista suoritettu: 1
Suoritusaika: 1 tunti 25 minuuttia
Jaa:

Järjestäjät

Socialna akademija
Badgecraft isännöi tätä alustaa ja kehittää sitä yhdessä johtavien koulutusorganisaatioiden kanssa. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin osarahoitusta tämän foorumin ensimmäisen version rakentamiseen. Ota yhteyttä support@badgecraft.eu.
Alusta
Vaihda toiseen kieleen:
Osarahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta
EtusivuKarttaAktiviteetitSoittolistat