Ljubljana City of Learning
About
Playlists
Sign up
1

Umetniška inštalacija "NAJEMNIMA + STROŠKI"

Join
OverviewBadges

Umetniška inštalacija "NAJEMNIMA + STROŠKI"

Join

Content

Do Marca 2021 je bila v galeriji Cirkulacija 2 na ogled razstava “Najemnina + stroški” skupine Kvadratni meter. S koncem razstave si lahko še vedno ogledate proces dela in končni doseg umetiške inštalacije v pričakovanju odprtja na novi lokaciji. Umetniško aktivistična instalacija se ukvarja z bivanjsko problematiko v lokalnem in evropskem prostoru. S projektom se skupina fokusira na konkretne vzroke bivanjskih tesnob mlajših generacij in delavskega razreda ter na neizogibne eksistencialne posledice in kontradikcije. Vedno bolj gentrificirana mesta rinejo na obrobje svoje prebivalstvo in aktivnosti ter se spreminjajo v sterilni prostor prilagojen turizmu in nepremičninskim zbirateljem. O obisku se znajdete v leseni konstrukciji, ki predstavlja sobo za dve naključni osebi. Utesnjujoča ni le psihološka nezmožnost zavzemanja prostora in njegovega karakteriziranja, temveč tudi fizična konstrukcija, ki se iz trenutka v trenutek manjša. Umetniško delo je nastalo pod pokroviteljstvom projekta “BITE of Art” s finančno podporo Evropske Unije preko projekta Kreativna Evropa.

Resources

Get activity badge

Get activity badge subtitle

Umetniška inštalacija "NAJEMNIMA + STROŠKI" Get this badge

Prejemnik te značke si je ogledal razstavo "NAJEMNINA + STROŠKI" skupine Kvadratni meter in/ali pregledal obstoječa gradiva o razstavi in razmišljal o svoji bivanjski situaciji in stanovanjski problematiki v svojem mestu nasploh.
You have to finish 1 task to get the badge
Tasks
Task no. 1
Evidence verified by: one activity organiser
Oglej si razstavo "NAJEMNINA + STROŠKI" ali preglej obstoječa gradiva, ki govorijo o razstavi in povej, kaj je tvoj najljubši del umetniške inštalacije (določen kotiček, tema, ideja, izvedba, ...karkoli ...).
Task no. 2
Evidence verified by: one activity organiser
Deli z nami svoje razmišljanje, kritično misel, vprašanja, ki se ti porajajo po ogledu umetniškega dela.

Badges
1

Skills

ESCO
#cultural projects
ESCO
#get youth ready for adulthood
ESCO
#real estate market trends
ESCO
#trends in the real estate market
ESCO
#real estate market
Arts and culture
Joined (2)
Added to playlist (0)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Javni Zavod Mladi zmaji
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeAll activitiesPlaylistsMap