Su di noi
Playlist
Registrati
1

Umetniška inštalacija "NAJEMNIMA + STROŠKI"

Partecipa
PanoramicaBadge

Umetniška inštalacija "NAJEMNIMA + STROŠKI"

Partecipa

Informazioni

Do Marca 2021 je bila v galeriji Cirkulacija 2 na ogled razstava “Najemnina + stroški” skupine Kvadratni meter. S koncem razstave si lahko še vedno ogledate proces dela in končni doseg umetiške inštalacije v pričakovanju odprtja na novi lokaciji. Umetniško aktivistična instalacija se ukvarja z bivanjsko problematiko v lokalnem in evropskem prostoru. S projektom se skupina fokusira na konkretne vzroke bivanjskih tesnob mlajših generacij in delavskega razreda ter na neizogibne eksistencialne posledice in kontradikcije. Vedno bolj gentrificirana mesta rinejo na obrobje svoje prebivalstvo in aktivnosti ter se spreminjajo v sterilni prostor prilagojen turizmu in nepremičninskim zbirateljem. O obisku se znajdete v leseni konstrukciji, ki predstavlja sobo za dve naključni osebi. Utesnjujoča ni le psihološka nezmožnost zavzemanja prostora in njegovega karakteriziranja, temveč tudi fizična konstrukcija, ki se iz trenutka v trenutek manjša. Umetniško delo je nastalo pod pokroviteljstvom projekta “BITE of Art” s finančno podporo Evropske Unije preko projekta Kreativna Evropa.

Risorse utili

Ottieni badge per l'attività

Umetniška inštalacija "NAJEMNIMA + STROŠKI" Ottieni questo badge

Prejemnik te značke si je ogledal razstavo "NAJEMNINA + STROŠKI" skupine Kvadratni meter in/ali pregledal obstoječa gradiva o razstavi in razmišljal o svoji bivanjski situaciji in stanovanjski problematiki v svojem mestu nasploh.
Devi completare 1 attività per ottenere questo badge
Attività
Task n.1
Prova verificata da: un organizzatore dell'attività
Oglej si razstavo "NAJEMNINA + STROŠKI" ali preglej obstoječa gradiva, ki govorijo o razstavi in povej, kaj je tvoj najljubši del umetniške inštalacije (določen kotiček, tema, ideja, izvedba, ...karkoli ...).
Task n.2
Prova verificata da: un organizzatore dell'attività
Deli z nami svoje razmišljanje, kritično misel, vprašanja, ki se ti porajajo po ogledu umetniškega dela.

Competenze

ESCO
#progetti culturali
ESCO
#get youth ready for adulthood
ESCO
#real estate market trends
ESCO
#trends in the real estate market
ESCO
#mercato immobiliare
Arte e cultura
Inserito in playlist (0)
Tempo di completamento: 30 minuti
Condividi:

Organizzatori

TiPovej!
Badgecraft gestisce questa piattaforma web e continua a svilupparla in partnership con organizzazioni leader nel settore dell'educazione. La prima versione di questa piattaforma è stata realizzata grazie ai cofinanziamenti del programma Erasmus+ dell'Unione Europea. Contattaci all'email support@badgecraft.eu.
Piattaforma
Cambia lingua:
Co-finanziato dal programma Erasmus+ dell'Unione Europea
HomeMappaAttivitàPlaylist