About
Playlists
Sign up
1

Escape Room - Pobeg iz inštitucije

Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, Slovenia
Join
OverviewBadges

Escape Room - Pobeg iz inštitucije

Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, Slovenia
Join

Content

Pred vami je digitalna soba pobega z imenom Escape room – pobeg iz inštitucije. Projekt je nastal v sodelovanju treh partnerskih organizacij YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa in zavodov ODTIZ in TiPovej!, njegov namen pa je ozaveščanje mladih na temo neodvisnega življenja hendikepiranih, seznanjanje z osebno asistenco ter deinstitucionalizacija.
Mladi (s hendikepom in brez) se v svojem vsakdanjem življenju srečujejo z različnimi predsodki in stereotipi in z njimi povezanimi različnimi oblikami diskriminacije. Eden glavnih razlogov za obstoj stereotipov in predsodkov je predvsem sistemska izločenost hendikepiranih posameznikov iz skoraj vseh sfer družbenega življenja, kar posledično pomeni tudi njihovo nevidnost ter predvsem pomanjkanje pozitivnih zgledov za hendikepirane otroke. Vse to pa je podlaga za ohranjanje negativnih stereotipov in predsodkov. S projektom Escape room – Pobeg iz inštitucije smo spodbujali mlade, da se angažirajo, predstavijo svoje stiske, s katerimi se srečujejo, odkrivajo svoja zanimanja, aktivno sodelujejo, izmenjujejo izkušnje in svoj pogled na svet, dobijo vpogled, kakšne so njihove možnosti in zmogljivosti, pa tudi, da se dokopljejo do znanj oz. orodij, ki jim bodo omogočila možnost za spremembe ter (ponovno) aktivacijo v družbi.
Mladi (od 14 do 30 let) so bili skozi leto deležni vikend delavnic in mentorske podpore strokovnih delavcev sodelujočih organizacij. Kot odraz novih znanj in izkušenj so oblikovali digitalno sobo pobega z imenom »Escape room – Pobeg iz Inštitucije«. Ker si želimo, da se tudi sami seznanite s teorijo neodvisnega življenja hendikepiranih, ki poudarja enakopravnost, vključenost in neodvisnost ne glede na osebne okoliščine posameznika, vas vabimo, da skušate iz inštitucije zbežati tudi sami.
Escape Room – Pobeg iz inštitucije je dostopen tudi na spletni strani platforme Ljubljana mesto učenja. Če boste uspešno zaključili igro boste poleg nagrade prejeli tudi digitalno učno značko za prepoznavo in beleženje učenja in dosežkov.
S klikom na spodnjo povezavo vstopite v sobo najstnice Eve. Da bi lahko začeli svoj pobeg, kliknite na srebrni pokal, da se vam izpišejo navodila za igranje. Naj bo vaš pobeg iz inštitucije poučen in zabaven, želimo vam prijetno avanturo! :)

Izvajanje projekta Escape room – Pobeg iz inštitucije je sofinancirala MOL.

Resources

  • Evina soba pobega

Get activity badge

Pobeg iz inštitucije Get this badge

Dobitnik te značke se je uspešno prebil skozi digitalno sobo pobega Escape Room – Pobeg iz inštitucije. S tem se je seznanil z različnimi oblikami inštitucij in osebno asistenco, ki osebam s hendikepom omogoča neodvisno življenje.
You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Koliko časa si potreboval_a za Pobeg iz inštitucije?
Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Kaj igralec_ka dobi za končno nagrado, če mu/ji uspe zbežati iz inštitucije?
Task no.3
Evidence verified by: one activity organiser
Zakaj je ta izkušnja dragocena zate?
Kaj se ti je še posebno vtisnilo v spomin?
Si se kaj novega naučil_a?
Boš lahko pridobljeno znanje uporabil_a v vsakdanjem življenju?
Kaj je glavna tema sobe pobega?
Bi kaj spremenil_a?

Location

Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, Slovenia

Skills

ESCO
#able to use learning strategies
ESCO
#advise on learning methods
ESCO
#adolescent socialisation behaviour
ESCO
#adolescent behavioural development
ESCO
#adolescent psychological development
ESCO
#advocate social awareness
ESCO
#assist disabled individuals to participate in community activities
ESCO
#disability assistance
ESCO
#assist disabled individuals with community life participation
ESCO
#disability support
Civic engagement
Added to playlist (0)
Time to complete: 45 minutes
Share:

Organisers

Zavod za izobraževanje in inkluzijo ODTIZ
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists