About
Playlists
Sign up
1

AKTIVNOST 2: Podcast ideja

Ljubljana, Slovenia
Join
OverviewBadges

AKTIVNOST 2: Podcast ideja

Ljubljana, Slovenia
Join

Content

Že imate svojo idejo?

Uspešni podcasterji so tisti, ki govorijo o nečem, kar jih resnično zanima - in jim daje elan za novo ustvarjanje!

Namen ativnosti "Podcast ideja"?

Skozi 2. aktivnost naše playliste boste bolje spoznali svojo idejo, vaše interese, močna področja, cilje... skratka vse, kar je potrebno da vaša ideja res dobi obliko in postane bolj oprijemljiva.

Znotraj te aktivnosti boste pridobili spretnosti in kompetence, povezane s sposobnostjo uporabe miselnih procesov zbiranja, konceptualizacije, analiziranja, povzemanja in ocenjevanja informacij, pridobljenih z opazovanjem, izkušnjami, razmišljanjem in sklepanjem. Vključena je tudi sposobnost ocenjevanja in uporabe različnih vrst informacij za načrtovanje dejavnosti, doseganje ciljev, reševanje težav, obravnavanje vprašanj in opravljanje zapletenih nalog na običajne in nove načine.
Na kratko … druga aktivnost naše playliste je torej namenjena vašemu urjenju miselnih spretnosti.

Bodite pozorni … za to aktivnost si lahko vzamete toliko časa, kot ga potrebujete. Morda je to 1h, 5h ali 1 teden. Sledite nalogam, ki jih morate izpolniti za pridobitev značke in beležite svoje napredek. 'Mate to!


Da ne pozabim …
Playlista Radia ETER ima 8 aktivnosti, katere boste spoznavali eno za drugo, trenutno spoznavate aktivnost št. 2. Pri razmišljanju, reševanju nalog in ustvarjanju vas vabimo, da za celotno delo znotraj naše playliste odgovore zapisujete v svoj "podcast-portfolio". To je lahko navaden Wordov dokument oz. zbirka odgovorov, ki vam bo služila pri uresničitvi vaše “podcast” ideje.

Radio Eter je spletni, učni, neodvisni medij Mladih zmajev. Je glas mladih in pika - pridružite se nam tudi vi!

Radio Eter podpira Zavarovalnica Sava.


Resources

  • Radio Eter
  • Spotify

Get activity badge

Kontemplacija svoje ideje Get this badge

Prejemnik_ica te značke:
- se je spustil_a v dodatno samoraziskovanje in zase poiskal_a temo in vsebino, ki bo odprla polje njegovega_njenega ustvarjanja in zaradi prisotnega entuziazma navdušila publiko.
- je s samorefleksijo je stopil_a v boljši stik s seboj in posledično dodatno spoznal_a svojo idejo, interese, močna področja in cilje.
- je kontempliral_a dela drugih podcasterjev in tako bolje zrcalil_a in definiral_a, kaj si znotraj svojih oddaj želi in česa ne.




You have to finish 2 tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Preberite spodnja vprašanja in odgovore zapisujte v spodnji okvirček ali svojo "podcast-portfolio" (Wordov dokument, v katerega si zapisujete odgovore, ki vam bodo služili za uresničitev idej), ki ga pripnite kot dokaz.

1. Iz kje izhajata vaša ideja in iz kje želja po ustvarjanju?
2. Kaj so vaša močna področja in kaj vaši interesi? Pomagajte si s seznamom (spodaj na strani) in izberite kategorije in niše, ki se navezujejo na vašo idejo podcasta.
3. Kaj bo tema vašega podcasta?
4. Kaj si želite s podcastom povedati?
5. Katere “probleme” rešujejo vaše vsebine?
6. Kakšne cilje imate s svojim podcastom? Naštejte jih.
p.s.: Naj bodo to konkretni cilji (npr. "v roku naslednjih 6 mesecev bom posnel..." ), zaupajte pa nam tudi svoje vizije - kako bi si želeli, da se vaš podcast razvije (uporabite lahko koncept SMART spodaj)?

SMART cilji (vir: Inštitut za produktivnost)



Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Izberite si 3 podcaste, ki vas pritegnejo (izberete si jih lahko na Radiu Eter ali pa npr. na Spotifyu).
Poslušajte jih. Kaj opazite glede vsebine, edita, grafične podobe, glasbe, samega podcasterja? Zakaj vas je pritegnil vsak izmed njih?
Za vsakega izmed podcastov zapišite, kaj vas je pritegnilo, da ste jih izbrali ter 3 stvari, ki so vam bile všeč in 3 stvari, ki bi jih vi naredili drugače.

Task no.3
Evidence verified by: one activity organiser
Dodatna aktivnost: Če želite doseči svojo idejo, je že v začetku dobro raziskati svoje cilje. Tu je aktivnost, ki vam lahko pomaga, da temelje svoje ideje res dobro spoznate.

Location

Ljubljana, Slovenia

Skills

ESCO
#brainstorm idea
ESCO
#analyse research topics
ESCO
#assess stages of the creative process
ESCO
#self-reflection
Creativity and design
Added to playlist (1)
Time to complete: 1 hour 30 minutes
Share:

Organisers

Radio Eter

Used in playlists

Eter x Ti: Ustvari svoj podcast
Radio Eter
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists