About
Playlists
Sign up
1

Moja osebna moč

Join
OverviewBadges

Moja osebna moč

Join

Content

Namen skupnostih druženj inicitiave Ljubljana mesto učenja je povezovanje sproščenega z navdihujočim in združevanje raznolikih misli, ki združujejo moči za uresničitev na videz nemogočega.

Na Zavodu TiPovej! organiziramo 2 glavni skupini:
  1. Srečanja mladih ambasadorjev, ki so namenjena mladim med 15 in 35 letom, ki želijo sodelovati v naši iniciativi, deliti svoje znanje in izkušenj ter so-ustvarjati aktivnosti za svoje vrstnike. Ideja je nastala na študijskem obisku v okviru projekta "Povezana mesta učenja". Z našimi partnerji iz Sardinije smo leta 2022 vodili živahne debate, ki so se ob povratku v Slovenijo razvile v neformalne forume, osredotočene na izmenjavo idej, razpravo o projektih ter spodbujanje na videz nepričakovanih sodelovanj. Udeležba na srečanjih obeta obogatitveno izkušnjo z mnogimi koristmi, kot so priložnosti za mreženje, izmenjava idej, sodelovanje pri prihodnjih projektih, strokovni razvoj, navdih, dostop do virov in še mnogo več.
  2. Srečanja "MIMOZA", ki so namenjena mladinskim delavcem, formlanim in neformlanim izobraževalcem, mestim odločevalcem in vsem drugim ključnim deleženikom v MOL. Nastala so na študijskem potovanju na Sardinijo leta 2022 in so se razvila v živahne forume, osredotočene na izmenjavo idej, razpravo o projektih ter spodbujanje nepričakovanih sodelovanj. Sodelovanje na 'Mimoza' srečanju obeta obogatitveno izkušnjo z mnogimi koristmi, kot so priložnosti za mreženje, izmenjava idej, sodelovanje pri projektih, strokovni razvoj, navdih, dostop do virov in še mnogo drugega.

Kaj pa to pomeni zame?
V omenjeni aktivnosti se sprašujemo, kaj lahko sami ponudimi omenjenima skupnostima. Zato te vabimo, da:
  • Globoko vdihneš...,
  • ... prejšteješ do 10, ...
  • in si vzameš 1 minuto, da razmisliš, kaj je vtvoja najbolj ključna (ali uporabna) kompetenca, osebni potencial, moč?
  • Ko veš, ... jo ubesedi, vizualiziraj. Nato pa svoj odgovor zapiši pod "dokaze za značko".



Get activity badge

Moja osebna moč Get this badge

Prejemnik_ica te značke je razmišljal_a o tem, kar ga/jo najbolj navdušuje, krepi, predstavlja in se je poglobil_a v samoraziskovanje o tem, kaj je tista osebna lastnost ali kompetenca:
  • na katero je najbolj ponosen_a,
  • katera je najbolj uporabna,
  • katero v njemu/njen najpogosteje prepoznajo tudi drugi.

Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Prepoznaj svojo supermoč in jo deli z nami. Lahko jo opišeš, lahko pa uporabiš kreativo:
  • posnami kratek video in ga deli z nami
  • slikaj se in predstavi svjo osebno moč,
  • pojdi na hiter sprehod po prostoru in najdi predmet, ki tvojo supermoč najbolje predstavi,
  • ...

Če ne gre takoj, ni to nič nenavadnega. Lahko si vzameš tudi dan, dva in si pri samoraziskovanju pomagaš z naslednjimi koraki: Ne glede na to, katero področje svojega življenja boš raziskoval_a, si s spodnjimi 4 koraki lahko pomagaš prepoznati voj edinstveni dar:
  • Korak 1: Sam_a prepoznaj svojo supermoč. Razmišljaj o lastnih izkušnjah in ključnih momentih. Katero tvoje vedenje se ponavlja?
  • Korak 2: Prosi ljudi okoli sebe, da te ocenijo. Včasih nas drugi vidijo drugače in prepoznajo več pozitivnih lastnosti, k ise nam samim zdijo samoumevne. Vprašaj jih, kaj cenijo pri tebi!
  • Korak 3: Sestavi seznam lastnih in tujih odgovorov in ga primerjaj.
  • Korak 4: Izberi tvoj osuper moč, ki ta trenutek najbolj velja zate in jo deli z nami :)
Personal development
Added to playlist (1)
Share:

Organisers

Ljubljana City of Learning

Used in playlists

Ljubljana mesto učenja in Quality label 101
Ljubljana City of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists