About
Playlists
Sign up
1

Kako pridobim NPK - mladinski delavec_ka?

Join
OverviewBadges

Kako pridobim NPK - mladinski delavec_ka?

Join

Content

Zakaj moram poznati Ljudske univerze?
NPK mladinski delavec/-ka izvajajo tri Ljudske univerze v Sloveniji:
  • Ljudska univerza Ormož,
  • UPI- Ljudska univerza Žalec in
  • Ljudska univerza, center za izobraževanje in kulturo Kranj.

Ljudske univerze objavijo nekajkrat letno rok za pridobitev NPK mladinski delavec/-ka. Za aktualne razpisane roke lahko izveste na spletnih straneh omenjenih ljudskih univerz ali pa se povežete z Mrežo KROJ, ki članice mreže in njene mladinske delavce pomaga pri organziaciji in financiranju pridobitve certifikata NPK - mladinski delavec_ka. Ključni pogoj je, da se zbere zadostno števil prijavljenih (prijavljenih mora biti vsaj 6 interesentov za pridobitev NPK), da se izvede pregled osebnih map in/ali preverjanje za pridobitev NPK mladinski delavec/-ka.

Kako poteka pridobitev certifikata NPK - mladinski delavec_ka?
Osnovni pogoj za pridobitev NPK = najmanj eno leto izkušenj na področju mladinskega dela, ki je dokazljivo z referenčnimi pismi organizacij in drugimi veljavnimi dokazili.

Ko ta pogoj dosežeš, pa pridobivanje certifikata poteka po naslednjih korakih:

KORAK 1: Individualno svetovanje za pripravo osebne zbirne mape in pridobitev NPK. Če NPK pridobivaš individualno se boš povezal_a s svetovalcem iz izbrane ljudske univerze, ki izvaja NPK. Če NPK pridobivaš preko Mreže KROJ pa bo brezplačen razgovor izvedla karierna svetovalka (naročli se tukaj).

KORAK 2: Pregled osebnih zbirnih map se izvede na Ljudski univerzi, ki izvaja NPK ali pa na Mreži KROJ, če NPK pridobivaš preko njih. Vsak kandidat/-ka mora pripraviti osebno zbirno mapo, kjer zbere verodostojna in veljavna referenčna pisma ter druga dokazila. V kolikor osebna mapa jasno odlika tvoje kompetence in izkušnje, lahko certifikat pridobiš že po pregledu osebne mape. V kolikor komisija odloči, da na podlagi zbranih dokazil v osebni mapi kandidata/-ke ne morejo potrditi vseh znanj in kompetence potrebnih za potrditev NPK, mora kandidat/-ka še opraviti preverjanje pred izpitno komisijo.

KORAK 3: V kolikor komisija ne more potrditi vseh znanj in kompetenc potrebnih za potrditev NPK na podlagi osebne mape kandidata/-ke, mora kandidat/-ka opraviti preverjanje znanja pred izpitno komisijo, ki vsebuje (a) pisni del (npr. seminarska naloga, izpit) z zagovorom in/ali (b) praktični del (npr. izvedba delavnice) z zagovorom.

Cena celotnega postopka pridobitve NPK?
Cena se giblje med 180€ in 224€. Če si del organizacij, ki so članice Mreže KROJ pa se lahko prijaviš za izvedbo in financiranje pridobitve certifikata NPK preko njih.

Več informacij o pridobitve NPK - mladinski delavec_ka preko Mreže KROJ lahko pridobiš preko alenka@nefiks.si. Če potrebuješ dodatno pomoč ali razlago obišči Karierno Klepetalnico Mreže KROJ, kjer ti bodo Maldinske karierne svetovlake pomagale na tvoji poti do pridobitve NPK-ja.

Resources

Get activity badge

Kako pridobim NPK Get this badge

Prejemnik_ica te značke sedaj razume in pozna postopek pridobitve NPK certifikata ter ve, kako stopiti v stik z Mrežo KROJ, ki ji/mu lahko pomaga tudi pri financiranju pridobitve certifikata NPK - mladinski dealvec_ka.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Piši nam, če bi se rad povezal_a z Mrežo KROJ in pridobil več infomracij o pridobitve certifikata NPK - mladinski delavec_ka in morebitnem financiranju postopka.
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Time to complete: 20 minutes
Share:

Organisers

Mreža KROJ

Used in playlists

Mreža KROJ in NPK mladinski delavec
Mreža KROJ
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists