Sobre
Playlist
Regístrate
1

Kako pridobim NPK - mladinski delavec_ka?

Participar
Panorama generalInsignias

Kako pridobim NPK - mladinski delavec_ka?

Participar

Contenido

Zakaj moram poznati Ljudske univerze?
NPK mladinski delavec/-ka izvajajo tri Ljudske univerze v Sloveniji:
  • Ljudska univerza Ormož,
  • UPI- Ljudska univerza Žalec in
  • Ljudska univerza, center za izobraževanje in kulturo Kranj.

Ljudske univerze objavijo nekajkrat letno rok za pridobitev NPK mladinski delavec/-ka. Za aktualne razpisane roke lahko izveste na spletnih straneh omenjenih ljudskih univerz ali pa se povežete z Mrežo KROJ, ki članice mreže in njene mladinske delavce pomaga pri organziaciji in financiranju pridobitve certifikata NPK - mladinski delavec_ka. Ključni pogoj je, da se zbere zadostno števil prijavljenih (prijavljenih mora biti vsaj 6 interesentov za pridobitev NPK), da se izvede pregled osebnih map in/ali preverjanje za pridobitev NPK mladinski delavec/-ka.

Kako poteka pridobitev certifikata NPK - mladinski delavec_ka?
Osnovni pogoj za pridobitev NPK = najmanj eno leto izkušenj na področju mladinskega dela, ki je dokazljivo z referenčnimi pismi organizacij in drugimi veljavnimi dokazili.

Ko ta pogoj dosežeš, pa pridobivanje certifikata poteka po naslednjih korakih:

KORAK 1: Individualno svetovanje za pripravo osebne zbirne mape in pridobitev NPK. Če NPK pridobivaš individualno se boš povezal_a s svetovalcem iz izbrane ljudske univerze, ki izvaja NPK. Če NPK pridobivaš preko Mreže KROJ pa bo brezplačen razgovor izvedla karierna svetovalka (naročli se tukaj).

KORAK 2: Pregled osebnih zbirnih map se izvede na Ljudski univerzi, ki izvaja NPK ali pa na Mreži KROJ, če NPK pridobivaš preko njih. Vsak kandidat/-ka mora pripraviti osebno zbirno mapo, kjer zbere verodostojna in veljavna referenčna pisma ter druga dokazila. V kolikor osebna mapa jasno odlika tvoje kompetence in izkušnje, lahko certifikat pridobiš že po pregledu osebne mape. V kolikor komisija odloči, da na podlagi zbranih dokazil v osebni mapi kandidata/-ke ne morejo potrditi vseh znanj in kompetence potrebnih za potrditev NPK, mora kandidat/-ka še opraviti preverjanje pred izpitno komisijo.

KORAK 3: V kolikor komisija ne more potrditi vseh znanj in kompetenc potrebnih za potrditev NPK na podlagi osebne mape kandidata/-ke, mora kandidat/-ka opraviti preverjanje znanja pred izpitno komisijo, ki vsebuje (a) pisni del (npr. seminarska naloga, izpit) z zagovorom in/ali (b) praktični del (npr. izvedba delavnice) z zagovorom.

Cena celotnega postopka pridobitve NPK?
Cena se giblje med 180€ in 224€. Če si del organizacij, ki so članice Mreže KROJ pa se lahko prijaviš za izvedbo in financiranje pridobitve certifikata NPK preko njih.

Več informacij o pridobitve NPK - mladinski delavec_ka preko Mreže KROJ lahko pridobiš preko alenka@nefiks.si. Če potrebuješ dodatno pomoč ali razlago obišči Karierno Klepetalnico Mreže KROJ, kjer ti bodo Maldinske karierne svetovlake pomagale na tvoji poti do pridobitve NPK-ja.

Material

Consigue la insignia de actividad

Kako pridobim NPK Consigue esta insignia

Prejemnik_ica te značke sedaj razume in pozna postopek pridobitve NPK certifikata ter ve, kako stopiti v stik z Mrežo KROJ, ki ji/mu lahko pomaga tudi pri financiranju pridobitve certifikata NPK - mladinski dealvec_ka.
Tareas
Tarea no.1
Evidencia verificada por: Un organizador de actividades
Piši nam, če bi se rad povezal_a z Mrežo KROJ in pridobil več infomracij o pridobitve certifikata NPK - mladinski delavec_ka in morebitnem financiranju postopka.
Carrera y preparación para el trabajo
Añadido a la lista de reproducción (1)
Tiempo para completar: 20 minutos
Compartir:

Organizadores

Mreža KROJ

Utilizado en las listas de reproducción

Mreža KROJ in NPK mladinski delavec
Mreža KROJ
Badgecraft alberga esta plataforma y la desarrolla junto con organizaciones líderes educativas. El consorcio Europeo desarrolla esta plataforma con la cofinanciación del programa Erasmus+ de la Unión Europea.
Plataforma
Cambiar a otro idioma:
Cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea
InicioMapaActividadesPlaylist