Sobre
Playlist
Regístrate
1

Članica Mreže KROJ: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenia
Participar
Panorama generalInsignias

Članica Mreže KROJ: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenia
Participar

Contenido

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je prostovoljna, nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih.

Poslanstvo ZSKSS je s pomočjo skavtske vzgoje prispevati k polnemu biološkemu, spoznavnemu, duhovnemu, čustvenemu, moralnemu in socialnemu razvoju mladih ljudi, da bodo lahko postali zrele osebnosti, odgovorni državljani ter dejavni člani krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnosti.
Vizija ZSKSS 2030: ZSKSS je vzgojna organizacija, ki vsakemu članu omogoča osebno napredovanje znotraj skupnosti ter oblikuje zdravo okolje za pristno izkušnjo skavtstva čim večjemu številu otrok in mladih. Skavtinje in skavti krojimo družbo s služenjem in vključevanjem vanjo.

Skavtska vzgoja je proces, ki s skavtsko metodo na vseh področjih vsebine vzgajanja omogoča celostni razvoj posameznika v pristnega, samostojnega, odgovornega in zdravega človeka, kristjana in državljana. Iz vsebine vzgajanja črpamo vsebino za vzgojni program. Sestavlja jo 9 področij: temelji skavtstva, katoliška duhovnost, sovzgoja, osebnostna rast, veščine vodenja, okoljska vzgoja, vzgoja za zdravje, aktivno državljanstvo in vzgoja za mir. Skavtska metoda nam omogoča, da posredujemo vzgojni program skavtom. Sestavljena je iz 7ih elementov: obljuba in zakoni, delo v majhnih skupinah, učenje z delom, simbolna govorica, dejavnosti na prostem, vloga starejšega, osebno napredovanje. Vzgojni program je dejavnost, ki jo voditelj izvaja z otrokom/mladostnikom/udeležencem, je vzgojno načrtovana in podana v skladu s skavtsko vzgojo.

Material

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube kanal
  • Twitter

Consigue la insignia de actividad

Članica Mreže KROJ: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov Consigue esta insignia

Prejemnik te značke je spoznal Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, njihove aktivnosti in priložnosti za mlade.
Tareas
Tarea no.1
Emitido por el organizador o escaneando el código QR
Spoznaj Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Ubicación

Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenia
Compromiso cívico
Añadido a la lista de reproducción (1)
Tiempo para completar: 15 minutos
Compartir:

Organizadores

Mreža KROJ

Utilizado en las listas de reproducción

Mreža KROJ: članice in aktivnosti
Mreža KROJ
Badgecraft alberga esta plataforma y la desarrolla junto con organizaciones líderes educativas. El consorcio Europeo desarrolla esta plataforma con la cofinanciación del programa Erasmus+ de la Unión Europea.
Plataforma
Cambiar a otro idioma:
Cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea
InicioMapaActividadesPlaylist