Over
Playlists
Meld je aan
1

Članica Mreže KROJ: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenia
Deelnemen
OverzichtBadges

Članica Mreže KROJ: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenia
Deelnemen

Inhoud

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je prostovoljna, nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih.

Poslanstvo ZSKSS je s pomočjo skavtske vzgoje prispevati k polnemu biološkemu, spoznavnemu, duhovnemu, čustvenemu, moralnemu in socialnemu razvoju mladih ljudi, da bodo lahko postali zrele osebnosti, odgovorni državljani ter dejavni člani krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnosti.
Vizija ZSKSS 2030: ZSKSS je vzgojna organizacija, ki vsakemu članu omogoča osebno napredovanje znotraj skupnosti ter oblikuje zdravo okolje za pristno izkušnjo skavtstva čim večjemu številu otrok in mladih. Skavtinje in skavti krojimo družbo s služenjem in vključevanjem vanjo.

Skavtska vzgoja je proces, ki s skavtsko metodo na vseh področjih vsebine vzgajanja omogoča celostni razvoj posameznika v pristnega, samostojnega, odgovornega in zdravega človeka, kristjana in državljana. Iz vsebine vzgajanja črpamo vsebino za vzgojni program. Sestavlja jo 9 področij: temelji skavtstva, katoliška duhovnost, sovzgoja, osebnostna rast, veščine vodenja, okoljska vzgoja, vzgoja za zdravje, aktivno državljanstvo in vzgoja za mir. Skavtska metoda nam omogoča, da posredujemo vzgojni program skavtom. Sestavljena je iz 7ih elementov: obljuba in zakoni, delo v majhnih skupinah, učenje z delom, simbolna govorica, dejavnosti na prostem, vloga starejšega, osebno napredovanje. Vzgojni program je dejavnost, ki jo voditelj izvaja z otrokom/mladostnikom/udeležencem, je vzgojno načrtovana in podana v skladu s skavtsko vzgojo.

Hulpmiddelen

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube kanal
  • Twitter

Ontvang een activiteitenbadge

Članica Mreže KROJ: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov Behaal deze badge

Prejemnik te značke je spoznal Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, njihove aktivnosti in priložnosti za mlade.
Taken
Taak nr.1
Uitgegeven door organisator of door scannen van QR code
Spoznaj Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Locatie

Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenia
Maatschappelijke betrokkenheid
Toegevoegd aan playlist (1)
Tijd om te voltooien: 15 minuten
Delen:

Organisatoren

Mreža KROJ

Gebruikt in playlists

Mreža KROJ: članice in aktivnosti
Mreža KROJ
Badgecraft host dit platform en ontwikkelt het samen met toonaangevende educatieve organisaties. Het programma Erasmus+ van de Europese Unie heeft cofinanciering verleend voor de bouw van de eerste versie van dit platform. Neem contact op met support@badgecraft.eu.
Platform
Wijzigen in een andere taal:
Mede gefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie
HomeKaartActiviteitenPlaylists